06 - 23 92 95 75

Wordpress website wachtwoord beveiligen

Wil je je Wordpress website offline halen, maar toch ook weer niet, dat kan door hem via een wachtwoord te beveiligen. Mensen die jouw website bezoeken moeten dan eerst een wachtwoord opgeven om verder te kunnen. Dit kan via een c-panel optie die de map waarin jouw Wordpress website draait te beveiligen, maar dat is vaak technisch en je hebt niet altijd toegang tot de c-panel of direct-admin van je website.

Nu kan dit ook via een plugin. Hoe dit gaat zal ik in een paar stappen uitleggen.

1. Ga naar ‘Plugins – Nieuwe plugin’;
  2. Zoek naar ‘password-protected’ en je vind de plugin van Ben Huson;
  3. Installeer de plugin, en activeer hem;
  4. Ga vervolgens naar ‘Instellingen – Bescherm met wachtwoord’;
  5. Hier kun je de opties aangeven die je wilt. Zo kunnen administrators inloggen, of niet, en je kunt het password opgeven.

Nu is jouw site voorzien van beveiliging. Er handig om informatie te delen die niet voor iedereen bestemd is, zoals bijvoorbeeld een afgeschermd weblog.

Bert Mastenbroek

One Response to “Wordpress website wachtwoord beveiligen

• gerrit
    3 weken ago

Heel erg bedankt. Lang gezocht naar zoiets eenvoudigs