06 - 23 92 95 75

Domeinnaam veranderen

Het kan voorkomen dat een ontwikkelsite naar live gaat en dan moet je vaak een domeinnaam veranderen. Of de naam van je bedrijf of project wordt anders en hier is een ander domein aan gekoppeld.

Als je van domein verandert, moet je dit ook aangeven in Wordpress. Het toevoegen van alleen een domeinnaam aan jouw direct-admin of cpanel zal niet volstaan. Binnen Wordpress is het niet moeilijk om je domeinnaam te veranderen.

Ieder template heeft een functions.php. Hier kun je dit eenvoudig realiseren. Hoe gaat dit?

1. Ga met FTP naar je website
  2. Blader naar wp_content/themes/<actieve template>
  3. Zoek de functions.php op, open deze in een tekst-editor
  4. Voeg de volgende regels toe, meteen na de eerste “<?php”
    update_option( 'siteurl', 'https://wp-go.nl' );
    update_option( 'home', 'https://wp-go.nl' );

Gebruik hiervoor je eigen, nieuwe domein

5. Upload het gewijzigde function.php naar je templatemap
  6. Vernieuw de pagina op het nieuwe domein, of ga naar de wp-admin omgeving, de nieuwe site zal getoond gaan woren.
  7. Heb je geen functions.php, dan kun je die aanmaken, met de volgende code:
    <?php
    update_option('siteurl','https://wp-go.nl');
    update_option('home','https://wp-go.nl');
    ?>
  8. Upload je function.php naar je website.

Dat is alles. De domeinnaam van jouw Wordpress website is nu veranderd. Als je nog problemen ervaart, kun je mogelijk de server-caching moeten legen, of je browser caching.