06 - 23 92 95 75

Gebruikers in Wordpress

Om gebruik te maken van het Wordpress Dashboard, of om comments te kunnen plaatsen (optioneel) heb je gebruikers nodig. Iemand die jouw website bezoekt en alleen maar raadpleegt zal niet snel hoeven in te loggen, iemand die wil beheren wel.

Wordpress heeft meerdere ‘standaard’ rollen beschikbaar voor gebruikers. Ik ga ze hieronder behandelen.

Beheerder (Administrator)

Deze mag in principe alles. Deze kan iedere pagina of bericht beheren, gebruikers beheren, plugins installeren, kortom, alle functies van het Dashboard zijn voor deze gebruiker beschikbaar. Geen naam zoals ‘admin’ of ‘beheer’ geven, dat is te makkelijk.

Redacteur (Editor)

Een redacteur gaat over de content. Hij kan alle pagina’s en berichten aanpassen, ook die door iemand anders zijn geschreven. Hij heeft verder geen toegang tot plugins enzovoort. Iemand die de baas is over de inhoud en niet de techniek, zou een ideale rol als redacteur kunnen krijgen.

Auteur (Author)

Een auteur kan alleen berichten plaatsen. En alleen die van hemzelf beheren, en niet die van een ander. Dat geldt ook voor de media. Hij kan wel uploaden voor zichzelf, maar andere media kan hij niet verwijderen. Ideaal voor bijvoorbeeld een gast-blogger.

Schrijver (Contributor)

Nog een stapje lager dan Auteur, kan de schrijver alleen schrijven en moet dat bericht nog goedgekeurd worden door een redacteur of beheerder. Ideaal voor bijvoorbeeld ingezonden artikelen, of gast-bloggers. Deze rol heeft geen toegang tot media.

Abonnee (Subscriber)

Deze kan hetzelfde als een normale bezoeker. Hij kan geen artikelen schrijven of aanpassen.

 

Wil je meer dan zijn daar plugins voor om andere rollen te maken. Hierbij helpen we je graag.

Bert Mastenbroek

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.